Smörgåstårta a la Sigge Lundin


(12 Portioner)


Ingredienser


9 skiva Landgångsbröd


FYLLNING 1

150 g Ädelost

100 g Smör


FYLLNING 2

3 dl Vispgrädde

1/2 dl Majonnäs

200 g Kokt hackad skinka

1/2 dl Chilisås


GARNERING

2 dl Vispgrädde

2 tsk Pepparrot riven

12 skiva Rökt skivad renstek

100 g Skalade räkor

2  Kokta ägg

1  Salladshuvud

2  Tomater

24 skiva Gurka

2  Citron

1  Paprika

12  Ostbitar


Beskrivning


Fyllning 1: Blanda ädelost och smör.

Fyllning 2: Vispa grädden lätt och rör i majonnäs, skinka och chilisås.

Lägg tre brödskivor till en botten.
Bred på ostfyllningen.

Lägg tre brödskivor ovanpå.
Bred på hälften av skinkfyllningen.

Lägg på det översta brödlagret och bred på resten utav skinkfyllningen.

Vispa grädden till garnering och bred hälften på kanterna. Smaksätt resten med pepparrot.
Lägg en klick pepparrotsgrädde på varje rensteksskiva och vik ihop.
Garnera med renstek, räkor, ägg, grönsaker, citron och ost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0