Anna-Stinas Djävulssås
DJÄVULSSÅS:
1 dl Hot Chili sauce, Heinz, (eller Red Hot Chilisås eller liknande)
1 dl Ketchup
3/4 dl flytande honung
1/3 dl finhackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
1/4 dl worcestershiresauce
Rosmarin, ca 1 tsk av detta.
Svartpeppar ca 1 tsk av detta, eller mer..
Blanda ihop, gör gärna dagen innan å förvara i kylen ... gott till allt..speciellt grillat
Grekisk pytt i panna
4 pers
1 fläskfilé
1 paket klyftpotatis (eller gör själv)
2 rödlökar
3 paprikor - en av varje färg alt. 3 morötter
4 tomater
1 paket fetaost
Marinad:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl matolja
1,5 tsk sambal olek
2 msk kinesisk soja
1/2 msk ingefära
salt, svartpeppar
Kall sås:
2 små burkar creme fraiche (går bra med lätt)
4 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lime eller citronsaft
Gör så här:
Strimla fläskfilén och lägg den i marinaden ett dygn.
Lägg potatisen i en lätt smörad långpanna och fördela fläskfilén över potatisen.
Skiva rödlök och strimla paprikan alt. skiva morötterna och lägg i formen
Skiva tomater och tärna fetaosten och sprid över köttet och potatisen.
Tillaga i ugn i 220°, i 40 minuter.
OBS Rör ej någon gång.
Servera med såsen och en sallad
Saras sega kaka
Seg chokladkaksbotten med 2 olika toppingar, i långpanna
4 ägg
6 dl strösocker
200 gr smält smör/margarin
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1 krm salt
½ tsk bakpulver
Sätt bakpl.papper i en långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner avsvalnat smör, blanda de torra ingr. Och vänd ner blandningen i smeten.
Häll smeten i långpannan och bred ut den. Grädda mitt i ugn, 175 grader ca 20 min. Låt svalna innan glasyren sätts på.
Chokladglasyr
200 g philadelphiaost
700 gr florsocker
8 msk margarin/smör
8 msk kakao
lite vatten
Vispa ingredienserna med elvisp.
Vit glasyr med kokos
200 g philadelphiaost
700 g florsocker
8 msk margarin/smör
lite vatten
Vispa ihop med elvisp, strö över rikligt med kokos.
Ha den gärna en stund i frysen innan man skär den. Om man vill kan man göra båda glasyrerna (hälften av varje) så får man 2 lite olika sorter från en kaka.
Saras söta gurksallad
2 msk ättiksprit
2 dl vatten
2 dl socker
1 nypa salt
Koka upp vatten, socker o salt, tillsätt sedan ättikspriten o låt lagen svalna.
(1 gurka, 1 morot, 1 röd lök) tillsättes när lagen svalnat.
Saras jordnötssås
Jordnötssås
3 msk matolja
1 tsk röd currypasta (el.cayennepeppar)
1 brk kokosmjölk
Fräs olja o currypasta 2-3 min., tillsätt kokosmjölk o låt koka i 5 min.
250 g salta jordnötter
(mal jordnötterna i matberedare och tillsätt 1-2 dl vatten)
ca 1 tsk peppar
2 tsk salt
½ dl strösocker
Koka ca 15 min på svag värme, smaka av.
2 tsk ättika
Tillsättes sist och koka ca 5 min till.
Saras müsli
½ dl honung
½ dl majsolja
1 msk vaniljsocker
6 dl havregryn
2 dl rågflingor
Smält honung, majsolja och vaniljsocker, slå blandningen över grynen, strö ut i långpanna, rosta ca 10-15 min i 175 grader, rör om då och då. Passa noga så att det inte bränns.
Man kan även tillsätta torkad frukt, russin eller frön av något slag
Saras Muu Satay
500 g fläsk- eller kycklingfilé
Marinad
½ dl sirap
1 msk curry
1 msk gurkmeja
1 tsk salt
½ tsk peppar
1 brk kokosmjölk
1 msk olja
Blanda alla ingredienser och marinera köttet några timmar innan du grillar det / steker i ugn
Servera spetten, med jordnötssås med jasminris och sötsur gurksallad
Saras Crabfishtårta
1 frp polarkaka familjepack
Fyllning 1:
2 hårdkokta ägg, hackade
200 g finhackad crabfish (surimi)
2 dl lätt creme fraiche
1 dl lätt majonnäs
Fyllning 2:
1 brk stenbitsrom (50 g)
1 dl lätt creme fraiche
½ dl lätt majonnäs
½ dl gräslök el. purjolök
Garnering
1 dl lätt creme fraiche
1 dl lätt majonnäs
Gurka, tomater, räkor, stenbitsrom, ägg m.m
Låt stå ett dygn!
Saras fudgekaka
Fudgekaka 175 grader, 30-35 min
2 ägg
2 dl socker
100 g rumstemp. Margarin
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
4 msk kakao
Rör ägg och smör, tillsätt övr. ingredienser, grädda i smord pajform i nedre delen av ugnen.
Fudgekräm
1 dl grädde
1 dl socker
1 msk sirap
50 g blockchoklad
50 g smör i bitar
Koka grädde, socker, sirap och blockchoklad tills det tjocknar, gör kulprov. Sätt i 25 g av smöret, rör tills det smält, ta av kastrullen från plattan och tillsätt ytterligare 25 g smör. Häll över kakan, garnera ev. med hackad dajm
Billy's Vanilla, Vanilla Cupcakes
Ingredienser
Blir ungefär 30 muffins
- 3 cups vetemjöl
- 2 cups socker
- 1 msk bakpulver
- 3/4 tsk salt
- 250g smör
- 4 stora ägg
- 1 cup mjölk
- 1 tsk vanilj arom
- Billy's Vanilla Buttercream
- Strössel eller dylikt - dajmkulor är gott.
- Alternativ frosting: Billy's Chocolate Buttercream
- Värm ugnen till 180 grader.
- Blanda alla ingredienser och kör tills smeten är slät.
- Fyll i muffinsformar (ca 2/3)
- Grädda ca 12 minuter
- Låt svalna.
- Täck muffinsarna med frosting och dekorera med strössel eller dyl.
Billy's Chocolate Buttercream
Ingredienser
Räcker till 30 muffins
- 500g (rumstempererat smör
- 500 g mörk choklad smält och avsvalnad
- 3 msk mjölk
- 1 1/2 tsk vanilj arom
- 5 cups florsocker
Billy's Vanilla Buttercream
Ingredienser
Räcker till 30 muffins
- 1 cup - 250g smör, rumstempererat
- 6 till 8 cups florsocker
- 1/2 cup mjölk
- 1 tsk vanilj arom (flytande)
Directions
- Kör smöret krämigt (med elvisp går det lättare) häll i 6 cups florsocker, mjölken och vanilj aromen.
- mixa tills det är lätt ocg luftigt. light and fluffy. Vid behöv tillsätt med florsocker
Carolas chokladmums
2 ägg
3 dl socker
1 krm salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
100gr smält smör
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
(Småbrödsformar) Lägg smet i halva formen.
Gräddas i 150 grader, ca 15 minuter i mitten av ugnen
Kräm
75gr smält smör
1 1/2 tsk vetemjöl
3 msk socker
3 tsk kakao
2 1/2 dl grädde
Koka krämen i ca 3 min sätt den på de varma kakorna.
Ulrikas Pannacotta
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 dl grädde, valfri fetthalt
Hallon
Citronmeliss
Blanda samman Gelésocker Multi, grädde och eventuell smaksättning i en kastrull och koka i 1/2 minut. Häll upp i portionsglas.
Garnera gärna pannacottan med lite frukt, bär eller bärsås
Carolas rabarberpaj
2 ägg
4 dl crème fraiche
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
ca 5dl kokade rabarber sockrade efter behag!
Häll fyllningen i formen.
Blanda
3 dl vetemjöl
150 gr smält smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
Klicka över rabarbersmeten
Grädda i ca 160-170 grader tills kakan är gyllenbrun.
Servera pajen något avsvalnad med glass eller vanlijsås (eller både och)