Anna-Stinas Djävulssås

DJÄVULSSÅS:

1 dl Hot Chili sauce, Heinz, (eller Red Hot Chilisås eller liknande)

1 dl Ketchup

3/4 dl flytande honung

1/3 dl finhackad lök

2 pressade vitlöksklyftor

1/4 dl worcestershiresauce

Rosmarin, ca 1 tsk av detta.

Svartpeppar  ca 1 tsk av detta, eller mer..


Blanda ihop, gör gärna dagen innan å förvara i kylen ... gott till allt..speciellt grillat



Grekisk pytt i panna

4 pers

1 fläskfilé
1 paket klyftpotatis (eller gör själv)
2 rödlökar
3 paprikor - en av varje färg alt. 3 morötter
4 tomater
1 paket fetaost

Marinad:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl matolja
1,5 tsk sambal olek
2 msk kinesisk soja
1/2 msk ingefära
salt, svartpeppar

Kall sås:
2 små burkar creme fraiche (går bra med lätt)
4 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lime eller citronsaft

Gör så här:
Strimla fläskfilén och lägg den i marinaden ett dygn.


Lägg potatisen i en lätt smörad långpanna och fördela fläskfilén över potatisen.
Skiva rödlök och strimla paprikan alt. skiva morötterna och lägg i formen
Skiva tomater och tärna fetaosten och sprid över köttet och potatisen.


Tillaga i ugn i 220°, i 40 minuter.
OBS Rör ej någon gång.
Servera med såsen och en sallad


Saras sega kaka

Seg chokladkaksbotten med 2 olika toppingar, i långpanna


4 ägg

6 dl strösocker

200 gr smält smör/margarin

3 dl mjöl

2 msk vaniljsocker

1 dl kakao

1 krm salt

½ tsk bakpulver


Sätt bakpl.papper i en långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner avsvalnat smör, blanda de torra ingr. Och vänd ner blandningen i smeten.

Häll smeten i långpannan och bred ut den. Grädda mitt i ugn, 175 grader ca 20 min. Låt svalna innan glasyren sätts på.


Chokladglasyr

200 g philadelphiaost

700 gr florsocker

8 msk margarin/smör

8 msk kakao

lite vatten


Vispa ingredienserna med elvisp.


Vit glasyr med kokos

200 g philadelphiaost

700 g florsocker

8 msk margarin/smör

lite vatten


Vispa ihop med elvisp, strö över rikligt med kokos.


Ha den gärna en stund i frysen innan man skär den. Om man vill kan man göra båda glasyrerna (hälften av varje) så får man 2 lite olika sorter från en kaka.


Saras söta gurksallad


  

2 msk ättiksprit

2 dl vatten

2 dl socker

1 nypa salt

Koka upp vatten, socker o salt, tillsätt sedan ättikspriten o låt lagen svalna.

(1 gurka, 1 morot, 1 röd lök) tillsättes när lagen svalnat.


Saras jordnötssås

Jordnötssås

  

3 msk matolja

1 tsk röd currypasta (el.cayennepeppar)

1 brk kokosmjölk


Fräs olja o currypasta 2-3 min., tillsätt kokosmjölk o låt koka i 5 min.


250 g salta jordnötter

(mal jordnötterna i matberedare och tillsätt 1-2 dl vatten)

ca 1 tsk peppar

2 tsk salt

½ dl strösocker

Koka ca 15 min på svag värme, smaka av.


2 tsk ättika

Tillsättes sist och koka ca 5 min till.


Saras müsli


½ dl honung

½ dl majsolja

1 msk vaniljsocker

6 dl havregryn

2 dl rågflingor


Smält honung, majsolja och vaniljsocker, slå blandningen över grynen, strö ut i långpanna, rosta ca 10-15 min i 175 grader, rör om då och då. Passa noga så att det inte bränns.

Man kan även tillsätta torkad frukt, russin eller frön av något slag


Saras Muu Satay


500 g fläsk- eller kycklingfilé

Marinad

  

½ dl sirap

1 msk curry

1 msk gurkmeja

1 tsk salt

½ tsk peppar

1 brk kokosmjölk

1 msk olja

Blanda alla ingredienser och marinera köttet några timmar innan du grillar det / steker i ugn

Servera spetten, med jordnötssås med jasminris och sötsur gurksallad


Saras Crabfishtårta

  

1 frp polarkaka familjepack


Fyllning 1:

2 hårdkokta ägg, hackade

200 g finhackad crabfish (surimi)

2 dl lätt creme fraiche

1 dl lätt majonnäs


Fyllning 2:

1 brk stenbitsrom (50 g)

1 dl lätt creme fraiche

½ dl lätt majonnäs

½ dl gräslök el. purjolök


Garnering

1 dl lätt creme fraiche

1 dl lätt majonnäs

Gurka, tomater, räkor, stenbitsrom, ägg m.m


Låt stå ett dygn!


Saras fudgekaka

               Fudgekaka                          175 grader, 30-35 min

  

2 ägg

2 dl socker

100 g rumstemp. Margarin

1 ½ dl vetemjöl

½ tsk salt

4 msk kakao


Rör ägg och smör, tillsätt övr. ingredienser, grädda i smord pajform i nedre delen av ugnen.



Fudgekräm

  

1 dl grädde

1 dl socker

1 msk sirap

50 g blockchoklad

50 g smör i bitar


Koka grädde, socker, sirap och blockchoklad tills det tjocknar, gör kulprov. Sätt i 25 g av smöret, rör tills det smält, ta av kastrullen från plattan och tillsätt ytterligare 25 g smör. Häll över kakan, garnera ev. med hackad dajm


Billy's Vanilla, Vanilla Cupcakes

Ingredienser

Blir ungefär 30 muffins

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Blanda alla ingredienser och kör tills smeten är slät.
  3. Fyll i muffinsformar (ca 2/3)
  4. Grädda ca 12 minuter
  5. Låt svalna.
  6. Täck muffinsarna med frosting och dekorera med strössel eller dyl. 

Billy's Chocolate Buttercream

Ingredienser

Räcker till 30 muffins

  • 500g (rumstempererat smör
  • 500 g mörk choklad smält och avsvalnad
  • 3 msk mjölk
  • 1 1/2 tsk vanilj arom
  • 5 cups florsocker

  • Kör smöret krämigt (med elvisp går det lättare) häll i chokladen och mixa ytterligare.
  • Tillsätt  florsocker, mjölken och vanilj aromen.

  • Billy's Vanilla Buttercream

    Ingredienser

    Räcker till 30 muffins

    • 1 cup - 250g smör, rumstempererat
    • 6 till 8 cups florsocker
    • 1/2 cup mjölk
    • 1 tsk vanilj arom (flytande)

    Directions

    1. Kör smöret krämigt (med elvisp går det lättare) häll i 6 cups florsocker, mjölken och vanilj aromen.
    2. mixa tills det är lätt ocg luftigt. light and fluffy. Vid behöv tillsätt med florsocker

    Carolas chokladmums

    ca. 50 stycken

    2 ägg
    3 dl socker
    1 krm salt
    1 1/2 tsk vaniljsocker
    100gr smält smör
    4 msk kakao
    1 1/2 dl vetemjöl
    (Småbrödsformar) Lägg smet i halva formen.

    Gräddas i 150 grader, ca 15 minuter i mitten av ugnen


    Kräm
    75gr smält smör
    1 1/2 tsk vetemjöl
    3 msk socker
    3 tsk kakao
    2 1/2 dl grädde

    Koka krämen i ca 3 min sätt den på de varma kakorna.

    Ulrikas Pannacotta

    Ingredienser
    1 dl Dansukker Gelésocker Multi
    4 dl grädde, valfri fetthalt

    Hallon
    Citronmeliss

    Blanda samman Gelésocker Multi, grädde och eventuell smaksättning i en kastrull och koka i 1/2 minut. Häll upp i portionsglas.

    Garnera gärna pannacottan med lite frukt, bär eller bärsås

    Carolas rabarberpaj

    Blanda
    2 ägg
    4 dl crème fraiche
    ½ dl socker
    1 msk vaniljsocker
    ca 5dl kokade rabarber sockrade efter behag!
    Häll fyllningen i formen.

    Blanda
    3 dl vetemjöl
    150 gr smält smör
    1 dl socker
    1 msk vaniljsocker

    Klicka över rabarbersmeten
    Grädda i ca 160-170 grader tills kakan är gyllenbrun.

    Servera pajen något avsvalnad med glass eller vanlijsås (eller både och)

    RSS 2.0
    Låna via SMS. Pengarna inom 10 minuter.
    EASY Webbhotell - 1GB utrymme för 49kr/mån. Egen domän och EASY Sitebuilder ingår gratis.