Det är skillnad på fotbollsspelare och fotbolsspelare även fast de spelar i samma ålderskategori!

(Från träningsmatchen på LF-arena mot PIF tidigare i år)

PIF - ÖIF 1-3

Piteå är ju lite av mardrömsmotståndare - eller jag ska väl kanske säga att de har varit.

Passningsspelet hos våra tjejer har utvecklats enormt denna säsong - mycket tack vare spel tillsammans med ÖIF F95.

Det är ett annat flyt i passningarna nu och tjejerna placerar sig bättre och bättre.

Inläggen börjar sitta och tjejerna vågar skjuta på mål!

Jag personligen tycket att första halva igår hade ett bra spel överlag - målen var fina, det ska inte förnekas.  Ettan kom på en ren målvaktsmiss från Piteås sida - där en av våra spelare sköt direkt - detta är något som inte skett ofta förr!

Tvåan kom på hörna och det låg jobb bakom det målet - något som laget varit mindre bra på tidigare - där de ofta har gett upp istället för att slita för att ta tillbaka bollen.

Efter paus satt trean och sedan tycker jag spelet blev mindre bra - Piteå fick chancer och tillslut satt ett mål i baken. Spelet stabilicerade sig och vinsten var ett faktum.

Kommunikationen på planen måste utvecklas - mittfältet måste backa hem - det är omöjligt för två backar att försvara sig mot 4 anfallare.

Trångfors - ÖIF 0-2

Denna match missade undertecknad, men efter rykten så spelade tjejerna mycket bra fotboll.
Eftersom laget mötte Trångfors i Sikfors på cupen så vet vi vilken kapacitet laget har!

Citerar Robban
"Till er alla som inte såg matchen vill jag börja med att säga att Trångfors är ett mycket bra lag.
I dag gör vi vår bästa lagmatch för året.

Första halvlek startar vi i ett lämpligt tempo med att värdera situationerna perfekt.Vi vinner varje närkamp.Passningsspelet är perfekt mellan kort/Lång.Bredden på kanterna där vi kommer runt med spelare och fyller på bra i boxen.Vi tar rättvist ledningen med 1-0 genom ett jättejobb av Jenny som trycker in både boll och målvakt.Hennes komentar att det gjorde ont men det var värt det är härligt.Ni skall se övriga på bänken i det läget,........Vi fortsätter att skapa flera fina chanser utan att lyckas stänga matchen.
1-0 I halvlek är i underkant.Dock skall tillägas att Trångfors stack upp med ett par halvchanser som försvaret och Mina löste på ett rutinerat sätt.

Andra halvlek.Börjar vi bra med stabilt spel.Rullar boll på ett fint sätt.Tycker att vi var värda ett par mål i det läget.Mitten av andraq svackar vi till för första gången i matchen.Då kliver Miina samt försvaret in på ett bra sätt.Sen kommer det förlösande 2-0 målet.Carro L drar sin back på ett snyggt sätt och driver ner på korten.Spelar in hårt snett bakåt och där kommer Danni i andra vågen och får på en ren träff som satt otagbart bakom Trångfors keepern.Efter det handlar det endat om att hjälpa Miina att hålla nollan.Det gör vi på ett perfekt sätt."

Examenscupen 2009

Examenscupen 2009 är lagets sista!

En del av oss på andra sidan......

Gruppspelet gick mycket bra och inget av lagen förlorade någon av sina matcher!

ÖJEBY IF LAG 2 - MEDLE SK                        4 - 0

Vad ska jag säga om matcherna..... tyvärr såg jag bara delar av dem, men tycker väl från min sida av planen att det var segt i starten - något som inte är ovanligt, det blev bättre och det fanns fina målchancer som inte gav utdelning.
Det var roligt att se att så få mål släpptes in! Tittar man tillbaka på resultaten ett par år så skulle man inte kunna tro att det är samma lag som spelar nu som då! Vilken utveckling som skett i förhållande till de andra lagen.

Att vi sedan inte tappar spelare utan istället får spelare lovar gott onför framtidan.

FINAL Älvsby IF - MSSK  2 - 3 Efter straffar

Tyvärr räckte inte lag 2 riktigt hela vägen till semifinal, en oturlig straff som satt för NIF fick luften att gå ur och innan tjejerna hämtat sig satt även tvåan.

Tjejerna gjorde en mycket bra turnering och eftersom vi spelat helt enligt reglerna så har vi iallafall gjort vårt. Att sedan inte alla andra följer de regler som finns är bara att beklaga.