Carolas rabarberpaj
2 ägg
4 dl crème fraiche
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
ca 5dl kokade rabarber sockrade efter behag!
Häll fyllningen i formen.
Blanda
3 dl vetemjöl
150 gr smält smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
Klicka över rabarbersmeten
Grädda i ca 160-170 grader tills kakan är gyllenbrun.
Servera pajen något avsvalnad med glass eller vanlijsås (eller både och)
Smörgåstårta a la Sigge Lundin
(12 Portioner)
Ingredienser
9 skiva Landgångsbröd
FYLLNING 1
150 g Ädelost
100 g Smör
FYLLNING 2
3 dl Vispgrädde
1/2 dl Majonnäs
200 g Kokt hackad skinka
1/2 dl Chilisås
GARNERING
2 dl Vispgrädde
2 tsk Pepparrot riven
12 skiva Rökt skivad renstek
100 g Skalade räkor
2 Kokta ägg
1 Salladshuvud
2 Tomater
24 skiva Gurka
2 Citron
1 Paprika
12 Ostbitar
Beskrivning
Fyllning 1: Blanda ädelost och smör.
Fyllning 2: Vispa grädden lätt och rör i majonnäs, skinka och chilisås.
Lägg tre brödskivor till en botten.
Bred på ostfyllningen.
Lägg tre brödskivor ovanpå.
Bred på hälften av skinkfyllningen.
Lägg på det översta brödlagret och bred på resten utav skinkfyllningen.
Vispa grädden till garnering och bred hälften på kanterna. Smaksätt resten med pepparrot.
Lägg en klick pepparrotsgrädde på varje rensteksskiva och vik ihop.
Garnera med renstek, räkor, ägg, grönsaker, citron och ost.
Carolas kladdkaka med mandeltäcke
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vanlijsocker
1 krm salt
90g smör
Blanda och häll i smörad form, grädda i 15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
Täcke
50 g smör
1dl socker
1 dl grädde
1 dl sirap
1 påse flagad mandel
Blanda i kastrull och låt sjuda under omrörning i 10 minuter.
Ta ut kakan och bred på täcket, grädda ytterligare 10 minuter