Saras fudgekaka

               Fudgekaka                          175 grader, 30-35 min

  

2 ägg

2 dl socker

100 g rumstemp. Margarin

1 ½ dl vetemjöl

½ tsk salt

4 msk kakao


Rör ägg och smör, tillsätt övr. ingredienser, grädda i smord pajform i nedre delen av ugnen.



Fudgekräm

  

1 dl grädde

1 dl socker

1 msk sirap

50 g blockchoklad

50 g smör i bitar


Koka grädde, socker, sirap och blockchoklad tills det tjocknar, gör kulprov. Sätt i 25 g av smöret, rör tills det smält, ta av kastrullen från plattan och tillsätt ytterligare 25 g smör. Häll över kakan, garnera ev. med hackad dajm


Kommentarer
Postat av: Amanda Pettersson

Hejsan!

Jag älskar det här med recept och så och tycker eran blogg är väldigt rolig att läsa. Men får jag ge er ett tips?

Om ni kan, har tid, och vill så får ni gärna lägga in en bild på era recept. Det är lättare att få ett recept att bli bra om man ser hur resultatet ska bli :)

2008-10-19 @ 11:31:13
URL: http://schrum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0